Tanden bleken

Met tanden bleken kunt u bereiken wat we allemaal natuurlijk wel graag zouden willen: stralende, witte tanden! Vaak is dit echter niet zo eenvoudig te realiseren. De verschillende zaken die we elke dag opnieuw eten en drinken vormen immers vaak een aanslag op de mooie kleur waar onze tanden standaard over beschikken. Na de ogen is de glimlach het eerste waar mensen naar kijken. Wanneer u kunt rekenen op een mooie glimlach kan dat uw zelfvertrouwen een niet onbelangrijke boost geven.

Durft u vaker te lachen? Dan kan dat zomaar een extra impuls aan uw leven geven. Voor heel wat cosmetische behandelingen is het noodzakelijk om te boren. Dat geldt echter niet voor het tanden bleken. Sterker nog, bij het bleken van uw tanden komt net de nadruk te liggen op de originele structuur en vorm van uw tanden. Op deze manier is het dan ook mogelijk om een zeer natuurlijk resultaat te realiseren.

tanden bleken voorbereiding
tanden bleken resultaat

De opname van kleurstoffen door uw tanden en kiezen

Het is volstrekt normaal dat uw tanden evenals uw kiezen door de jaren heen kleurstoffen zullen opnemen. De mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van de hoeveelheid aan verkleurende producten die u nuttigt. Bekende voorbeelden hiervan zijn niet alleen sigaretten en koffie, maar ook thee evenals rode wijn, etc.

Met het ouder worden zullen deze producten er voor zorgen dat uw tanden steeds donkerder zullen worden. In bepaalde gevallen is het ook mogelijk dat de tanden reeds zijn verkleurd voor bijvoorbeeld medicijngebruik en / of ontwikkelingsstoornissen. In dit geval is er sprake van intrinsieke verkleuringen. Vroeger was de enige oplossing hiervoor het realiseren van kronen, maar tegenwoordig kan het bleken van de tanden eveneens een uitstekende oplossing betekenen.

Hoe worden mijn tanden precies gebleekt?

Het witter maken van uw tanden kan in de praktijk op verschillende manieren gebeuren. U zou er zelfs voor kunnen kiezen om het gewoon bij u thuis te doen. In het merendeel van de gevallen geven mensen er echter toch de voorkeur aan om hiervoor een beroep te doen op een tandarts. Het bleken bij de tandarts gebeurt door eerst de tanden en kiezen bloot te leggen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een rubberlapje. Deze zorgt bovendien ook voor een bescherming van het tandvlees tegen de bleekgel. Eventueel kan er ook voor worden gekozen om het tandvlees te beschermen door het aanbrengen van een speciale beschermingsgel.

Wanneer bovenstaande is gebeurd kan de tandarts de bleekgel aan brengen op de tanden. Vervolgens dient deze gel een bepaalde tijd te kunnen inwerken. Dit volledige proces kan worden versneld door gebruik te maken van een lamp of laser. Er bestaat overigens onder wetenschappers twijfel of het wel daadwerkelijk het licht is wat een versnelde werking mogelijk maakt. Velen zijn van mening dat het wellicht vooral de warmte van de lamp is wat het versnelde effect weet te realiseren.

tanden bleken bij tandartspraktijk Dent Xperts Amsterdam

Gevoeligheid tijdens het bleken van de tanden

Tijdens het bleken is het mogelijk dat u geconfronteerd wordt met tandpijn of pijnlijk tandvlees. Het korter dragen van de bleeklepel of het inlassen van wat langere tussentijden kan er voor zorgen dat de pijn al snel zal verdwijnen. Eventueel is het ook mogelijk om de bleekbehandeling te onderbreken. In dat geval wordt het bleken hervat op het ogenblik dat de pijn is verdwenen. Het resultaat van het bleken zal u ongetwijfeld erg tevreden stellen. U dient er wel rekening mee te houden dat het mogelijk is dat u dit na enige tijd nog eens opnieuw zult moeten doen.

Na enkele jaren zullen de tanden immers terug naar hun oorspronkelijke kleur terug verkleuren. Het drinken van veel koffie of thee, net als roken, kan dit proces zelfs versnellen. Wilt u het stralende resultaat graag blijven behouden? Dan zou u er voor kunnen kiezen om de behandeling op regelmatige tijdstippen te herhalen.

Als u ook uw tanden wilt laten bleken kunt u direct contact met ons opnemen via het formulier hieronder, de online agenda of per telefoon.

Wij zijn aangesloten bij:

knmt-logo

Neem eenvoudig contact op