Periodieke controle

Periodieke controle bij Dent Xperts. Niemand gaat graag naar de tandarts. Toch kan een tijdig tandartsbezoek er voor zorgen dat u van heel wat problemen gespaard blijft. Regelmatige controles zorgen er zowel bij kinderen als bij volwassenen voor dat het gebit in optimale conditie blijft. Op deze manier ziet ze er niet alleen stralend uit, daarnaast kunt u ook rekenen op de meest optimale mondhygiëne. Bent u op zoek naar een geschikte tandarts in Amsterdam Noord voor periodieke controle? Dan bent u daarvoor bij Dent Xperts absoluut aan het juiste adres. Mocht één van de periodieke controles iets aan het licht brengen, dan kunnen wij u ook meteen de meest optimale behandeling voorstellen.

Periodieke tandartscontrole DentXperts Amsterdam

Wat gebeurt er precies bij een periodieke tandartscontrole?

Wanneer u een bezoek brengt aan een tandarts voor een controle zal deze nakijken of u gaatjes heeft. In bepaalde gevallen kan er eveneens voor worden gekozen om een röntgenfoto te maken. Een dergelijke foto kan gaatjes tussen de tanden aan het licht brengen. Een ander onderdeel van een tandartscontrole heeft betrekking op de aanwezigheid van mogelijke tandplak of tandsteen op de tanden. Op het ogenblik dat tandplak niet wordt verwijderd kan het verharden en uitgroeien tot tandsteen.

Deze laatste is niet meer met poetsen of flossen te verwijderen. Het voorkomen van tandplak en tandsteen is echter zeer belangrijk. Wanneer dit niet gebeurt is het namelijk mogelijk dat dit uiteindelijk zal leiden tot mondziekten.

Het verloop van de controles bij uw tandarts

In principe bestaan controles die worden uitgevoerd door de tandarts uit twee verschillende delen. In eerste instantie is er de controle van het gebit. Hierbij worden mogelijke problemen vastgesteld. Daarnaast zal tijdens een routinecontrole ook altijd het schoonmaken en houden van het gebit aan bod komen. Tijdens de controles zal door uw tandarts de algemene gezondheid van uw mond en gebit worden beoordeeld. Tijdens schoonmaken van het gebit zal niet alleen tandplak en tandsteen worden verwijderd, daarnaast kunnen uw tanden mogelijk ook gepolijst worden.

Hoeveel keer de controles dienen te gebeuren is afhankelijk van uw situatie. In principe wordt het aangeraden om minstens twee keer per jaar een bezoek te brengen aan de tandarts. Het is echter ook mogelijk dat voor uw situatie geldt dat een frequentere opvolging van belang is. Is dat het geval? Dan spreekt het voor zich dat het van belang is om het advies van uw tandarts op dit vlak goed op te volgen.

Regelmatige controles alleen zijn niet voldoende!

Het belang van regelmatige tandartscontroles mag inmiddels wel duidelijk zijn. Toch is het niet zo dat het alleen maar van belang is om hier rekening mee te houden. Tussen de regelmatige tandartsbezoeken door is het namelijk van belang om uw tanden evenals tandvlees zo optimaal mogelijk te onderhouden. Tandplak zal zich steeds op uw tanden blijven vormen, maar kan goed onder controle worden gehouden door regelmatig poetsen en te flossen. Tussen de regelmatige controles bij de tandarts door kunt u dan ook rekening houden met deze tips:

  • Poets uw tanden twee keer per dag met behulp van een tandpasta met fluoride;
  • Vergeet niet om dagelijks te flossen;
  • Maak gebruik van een mondspoeling om bacteriën in de tandplak te verwijderen;

Maak meteen een afspraak voor uw controle!

De informatie op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat tijdige controles zeer belangrijk zijn voor de staat en de gezondheid van uw gebit. Is het voor u eveneens tijd geworden om op controle te gaan bij een tandarts?  In dat geval nodigen we u graag uit om een afspraak te maken met onze tandartspraktijk in Amsterdam Noord. Dit kan zeer eenvoudig door gebruik te maken van onze online agenda, gewoon even met ons te bellen, of via het formulier hieronder!

Wij zijn aangesloten bij:

knmt-logo

Neem eenvoudig contact op