Parodontologie Amsterdam Noord ( NDSM )

Parodontologie is een variatie binnen de tandheelkunde die zich bezighoudt met de steunweefsels van de tanden en kiezen: het kaakbot en het tandvlees.
Eén op de drie mensen die ouder zijn dan dertig jaar heeft wel één of andere vorm van parodontitis. Omdat dit ongemerkt en bovendien ook pijnloos ontstaat merken het merendeel van de mensen echter helemaal niet dat ze met een dergelijk probleem te kampen hebben. Omwille van deze reden is het van belang om na te gaan in welke staat het tandvlees precies verkeert. Is dit voor u niet helemaal duidelijk?

Dan kunt u uiteraard steeds raad vragen aan een tandarts of een mondhygiënist. Het is steeds van belang om er rekening mee te houden dat een echt goed gebit een gezonde basis vereist. Recente onderzoeken welke werden uitgevoerd hebben bovendien aan het licht gebracht dat er een relatie bestaat tussen enerzijds een parodontale infectie en anderzijds ernstige gezondheidsproblemen. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om hart- en vaatziektes evenals om suikerziekte. Tijdig een bezoek brengen aan een parodontoloog bij Dent Xperts in Amsterdam Noord voor een controle is dan ook zeker geen overbodige luxe!

mondhygiëne tandartspraktijk Dent Xperts Amsterdam

Wat is parodontitis eigenlijk?

Parodontologie zorgt er voor dat u niet alleen een mogelijke parodontitis kunt laten vaststellen, daarnaast kan er ook meteen een passende behandeling worden opgestart. Voor veel mensen die een bezoek brengen aan de parodontoloog bij Dent Xperts in Amsterdam Noord is het niet meteen helemaal duidelijk wat parodontitis nu precies is. Het betreft hier eigenlijk een chronische ziekte welke niet alleen het tandvlees, maar ook het bot aantast welke zich rondom de tand bevindt. In het merendeel van de gevallen tast de aandoening verschillende tanden en / of kiezen aan. Alles begint eigenlijk op het ogenblik dat bacteriën in de tandplak zorgen voor een ontsteking van het tandvlees. De beginvorm van deze ontsteking wordt gingivitis genoemd. Het tandvlees ziet er dan niet alleen rood en gezwollen uit, daarnaast bloedt ze ook makkelijk. In het merendeel van de gevallen ontstaat parodontitis door tanden of kiezen die niet voldoende goed worden gepoetst.

Waarom is parodontologie zo belangrijk?

Op het ogenblik dat gingivitis niet wordt behandeld kan ze een parodontale aandoening als gevolg hebben. Het is mogelijk dat de tandplak zich na verloop van tijd gaat vermeerderen en zich vervolgens onder het tandvlees zal gaan uitbreiden. Een chronische ontsteking van het tandvlees is dan haast niet te voorkomen. Na verloop van tijd zal deze ontsteking niet alleen de bacteriën vernietigen, maar ook de vezels die er voor zorgen dat de tand aan het bot vastzit. Op het ogenblik dat één of meerdere tanden of kiezen los gaan staan is het doorgaans al te laat. Dit maakt het belang van parodontologie meteen duidelijk.

Wat kan een parodontoloog voor u betekenen?

Een parodontoloog is een tandarts die zich specifiek bezighoudt met het stellen van een diagnose evenals het behandelen van parodontale aandoeningen. Daarnaast staat een parodontoloog eveneens in voor de plaatsing van implantaten. Verschillende factoren kunnen een indicatie zijn dat u een bezoek moet brengen aan een parodontoloog. Wij hebben enkele van de belangrijkste aandachtspunten alvast even voor u op een rijtje gezet:

  • Het tandvlees gaat bloeden terwijl u denkt toch goed te poetsen;
  • Het tandvlees rood is en zich kenmerkt door een ernstige zwelling;
  • Het tandvlees bijzonder gevoelig is;
  • Wanneer het tandvlees zich duidelijk terugtrekt;
  • Wanneer u geconfronteerd wordt met een slecht ruikende adem;
  • Wanneer er zogenaamd ‘pus’ uit de pockets komt;
  • Wanneer één of meerdere tanden of kiezen los komen te staan;
  • Wanneer u graag zwanger zou willen worden, maar uw tandvlees niet in optimale conditie verkeert;

Ook wanneer er in uw familie sprake is van vaak voorkomende parodontitis kan het interessant zijn om regelmatig even een bezoek te brengen aan de parodontoloog. Op deze manier kunnen mogelijke problemen snel worden vastgesteld waarna er ook direct een passende behandeling voor het probleem kan worden opgestart.

Afspraak maken met de paradontoloog

Herkent u zich in de bovengenoemde problemen?

U kunt eenvoudig een afspraak met ons maken voor een bezoek aan de paradontoloog. Gebruik hiervoor eenvoudig het onderstaande formulier, de online agenda of bel ons!

Wij zijn aangesloten bij:

knmt-logo

Neem eenvoudig contact op