Kroon en brugwerk

Kroon en brugwerk behoort vanzelfsprekend tot de mogelijke behandelingen bij Dent Xperts in Amsterdam Noord.
Het komt zeer vaak voor dat mensen in hun gebit geconfronteerd worden met één of meerdere elementen die door de jaren heen aanzienlijk beschadigd zijn geraakt.

Anderzijds is het ook gewoon mogelijk dat u van bepaalde elementen niet meer tevreden bent. Dit bijvoorbeeld omwille van hun kleur of de vorm waarover ze beschikken. In dat geval kunt u er voor kiezen om kroon en brugwerk bij ons in Amsterdam Noord te laten realiseren. Op basis van het aantal vereiste kronen zal er vervolgens worden bepaald of er mogelijk ook gebruik moet worden gemaakt van een brug. Eén ding staat in ieder geval vast, wanneer u een kroon of brug nodig heeft helpen wij u zeer graag verder!

Periodieke tandartscontrole

Hoe verloopt het vervaardigen van kroon en brugwerk bij Dent Xperts in Amsterdam Noord?

In eerste instantie zal de tandarts er voor kiezen om uw elementen te beslijpen en er een afdruk van te maken. Deze afdrukken zullen uiteindelijk worden gebruikt om modellen mee te vervaardigen. Deze modellen gaan op hun beurt in een speciaal scanapparaat. De modellen worden gescand waarna er geheel digitaal en met behulp van de computer een kap kan worden gemaakt. Deze kap zal vervolgens door ons worden opgebakken. Nadat dit proces is afgerond zult u terug worden uitgenodigd bij de tandarts om de plaatsing van de kronen uit te voeren. Tijdens het plaatsen van deze kronen zult u worden verdoofd waardoor de gehele behandeling op een volledig pijnloze manier kan verlopen.

U bent altijd verzekerd van een perfecte pasvorm

Indien u er voor kiest om gebruik te maken van ons kroon en brugwerk zult u altijd kunnen rekenen op een uitstekende pasvorm. De kappen worden dan ook door onze bijzonder ervaren porseleintechnicus op ambachtelijke wijze gerealiseerd. Door deze manier van werken kunt u in de praktijk altijd rekenen op een werkelijk perfecte vervanging van uw tand of kies. U kunt niet alleen rekenen op perfectie voor wat de kleur en de vorm betreft, maar ook voor de functie van de tand. Gecombineerd met de sterkte van het materiaal dat wij gebruiken zorgt dit er voor dat u gegarandeerd jarenlang plezier zult ondervinden van uw nieuw gerealiseerd kroon en brugwerk!

Wat kunt u precies verwachten van een porseleinen kroon?

Een porseleinen kroon is in de praktijk een kapje dat wordt opgebakken. Dit kapje kan dan vervolgens over de eigen tand of kies worden geplaatst. De tandarts zal er in eerste instantie voor kiezen om uw tand af te slijpen. Het kapje zal vervolgens worden opgebakken met behulp van porselein waarna de kroon de vorm zal aannemen van de tand of kies zoals deze er voorheen uitzag. Vereist uw gebit het vervangen van niet één, maar wel meerdere elementen? In dat geval zal er gebruik worden gemaakt van een brug. U beschikt eventueel ook over de mogelijkheid om de voorkeur te geven aan een zogenaamde facing. Het gaat hierbij om een dun schildje die als het ware op uw eigen tand zal worden vastgemaakt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de voortanden enigszins van vorm te veranderen en is het mogelijk om een ruimte tussen de tanden op te vullen.

Maak nu uw afspraak voor kroon en brugwerk bij Dent Xperts in Amsterdam Noord!

Bent u nog op zoek naar een deskundige specialist op het gebied van kroon en brugwerk? In dat geval bent u daarvoor in onze praktijk aan het juiste adres! Wanneer u er na de plaatsing van uw kronen een goede mondhygiëne op nahoudt zult u kunnen vaststellen dat u ongeveer 10 jaar genot zult ondervinden van uw kroon en brugwerk. Twijfel dus zeker niet langer en maak snel een afspraak met ons voor het inplannen van een intakegesprek!

Wij zijn aangesloten bij:

knmt-logo

Neem eenvoudig contact op