Implantologie

Implantologie kan voor u een uitstekende oplossing betekenen wanneer u één of meerdere tanden mist? Door gebruik te maken van de oplossingen die implantologie te bieden heeft wordt het dan ook mogelijk gemaakt om weer ongehinderd te kunnen praten, lachen en eten.

Een implantaat is een lichaamsvriendelijk fundament welke in de kaak wordt vastgezet. Op deze manier wordt er een solide basis gecreëerd om niet alleen nieuwe tanden, maar ook kiezen op te kunnen plaatsen. Vaak denken mensen nog steeds dat ze bij problemen met enkele tanden meteen verplicht zijn om over te stappen op een regulier kunstgebit. Dat is echter tegenwoordig in veel gevallen helemaal geen vereiste, in tegendeel!

Restauratieve tandheelkunde

Wat kan implantologie voor u betekenen?

Een implantaat wordt geplaatst om de eigen wortel te vervangen. Ze is vervaardigd van titanium en beschikt over de vorm van een schroef. Het is perfect mogelijk om een implantaat in zowel de onder- als de bovenkaak te voorzien. De constructie zal uiteindelijk worden bevestigd op de schroef. Een zeer belangrijk voordeel dat is verbonden aan implantologie bij dent Xperts in Amsterdam Noord is dat door onze werkwijze het kaakbot volledig gezond evenals intact blijft. Dit in tegenstelling tot de situatie waarin er gebruik zou worden gemaakt van een standaard kunstgebit. Bij een standaard kunstgebit slinkt het kaakbot namelijk langzaam maar zeker af.

Door gebruik te maken van implantaten wordt er voor gezorgd dat de constructie behoorlijk goed komt vast te zitten. Ook dit is een niet onbelangrijk verschil ten opzichte van een regulier kunstgebit dat eenvoudig kan verschuiven of los kan komen te zitten.

Bijkomend voordeel is dat het is in de praktijk ook zo dat implantaten niet te onderscheiden zijn ten opzichte van de eigen tanden of kiezen. Implantaten die in de kaak worden geplaatst blinken bovendien ook nog eens uit op het vlak van duurzaamheid. Indien u ze goed verzorgt gaan ze dan ook levenslang mee.

Waarom kiezen voor implantologie in Amsterdam Noord?

De keuze voor implantologie in Amsterdam Noord zal heel wat interessante voordelen met zich meebrengen. Het gaat hierbij om de volgende voordelen:

  • U wordt behandeld in een zeer moderne praktijk
  • U kiest met implantaten voor een uitstekende oplossing voor zowel de korte als de lange termijn;
  • Implantaten zitten veel vaster in de mond in vergelijking met een regulier kunstgebit;
  • Door gebruik te maken van kronen, bruggen of een gebit op implantaten kan het gevoel van eigen tanden worden benaderd;
  • U kunt alles eten wat u maar wenst zonder bang te moeten zijn voor beschadigingen;
  • Het kaakbot blijft in vergelijking met een kunstgebit altijd gezond en intact;
  • Een prima oplossing bij het ontbreken van eigen wortels of wanneer deze niet voldoende sterk meer zijn;

Hoe gaat een implantoloog precies te werk?

Het plaatsen van de implantaten in de kaak gebeurt door de implantoloog onder plaatselijke verdoving. Het gaat hierbij om een vrij kleine en bovendien ook eenvoudige ingreep. U dient er wel rekening mee te houden dat het ongeveer zes tot twaalf weken kan duren voordat de implantaten echt volledig zijn vastgegroeid en zich hebben kunnen hechten aan het kaakbot. Op het ogenblik dat dit is gebeurd zal het gebit of de brug door de tandarts worden vastgezet op de implantaten.

U kunt er eveneens perfect voor kiezen om een beroep te doen op een implantoloog wanneer u nog over gezonde tanden en kiezen beschikt, maar er bijvoorbeeld één element ontbreekt. Bij het ontbreken van een gezonde wortel en dus ook basis zult u kunnen vaststellen dat een implantaat een uitstekende oplossing kan betekenen voor wat de plaatsing van een brug of kroon betreft. Deze manier van werken zorgt er voor dat uw gezonde tanden en kiezen perfect behouden kunnen blijven.

Wilt u een afspraak maken met onze deskundige en bovendien zeer ervaren implantoloog in Amsterdam Noord? Aarzel dan in geen geval om contact met ons op te nemen! Dit kan door ons te bellen, onderstaand formulier te gebruiken of door het inplannen van een afspraak in onze online agenda!

Wij zijn aangesloten bij:

knmt-logo

Neem eenvoudig contact op