Frames en protheses

Een partiële prothese of een frame prothese kan een goede oplossing zijn wanneer er enkele tanden in uw gebit ontbreken. Het gaat hierbij om een gedeeltelijk kunstgebit die op zeer eenvoudige wijze in en uit de mond genomen kan worden. Bent u benieuwd naar wat een dergelijke prothese ook voor u kan betekenen? In dat geval is het zeker de moeite waard om even kennis te nemen van de informatie die hier op deze pagina is terug te vinden. Zo weet u precies of deze prothese mogelijk ook voor u een passende oplossing kan bieden of niet.

tanden bleken bij tandartspraktijk Dent Xperts Amsterdam

Wat is een frameprothese precies?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds werd aangegeven, is een partiële prothese of een frameprothese eigenlijk een gedeeltelijk kunstgebit. Ze staat er om bekend op eenvoudige wijze in en uit de mond genomen te kunnen worden. Dit gedeeltelijke kunstgebit beschikt over een basis van metaal. Het is deze basis die er voor zorgt dat ze in de praktijk vaak een frame gebit wordt genoemd. Een opvallend verschil tussen een framegebit en een normaal, gedeeltelijk kunstgebit is terug te vinden in het feit dat ze over veel minder kunststof beschikt. Op het ogenblik dat u één of meerdere tanden of kiezen mist in uw mond zal het al snel duidelijk worden dat dit een werkelijk fantastische oplossing kan zijn.

Een uitstekende pasvorm gegarandeerd

Op het ogenblik dat u kiest voor een partiële of frameprothese spreekt het voor zich dat wij onze patiënten een uitstekende pasvorm garanderen. Deze optimale pasvorm zorgt er voor dat het lijkt alsof u gewoon uw eigen, oorspronkelijke tanden terug heeft gekregen. In vergelijking met een standaard, gedeeltelijk kunstgebit zult u sowieso kunnen vaststellen dat een frame gebit heel wat vaster zit. Dit heeft alles te maken met het feit dat het frame is voorzien van haakjes die om de tanden heen klemmen. Hierdoor komt het frame echt goed vast te zitten.

Op welke voordelen kunt u bij ons rekenen?

Bent u eveneens geïnteresseerd in een frame en prothese? In dat geval bent u daarvoor in onze praktijk in Amsterdam Noord aan het juiste adres. Indien u er voor kiest om hiervoor een beroep te doen op onze ervaren specialisten bent u dan ook steeds verzekerd van heel wat interessante voordelen. Het gaat hierbij om:

  • Het feit dat u elke vijf jaar kunt rekenen op een vergoeding van ten minste 75% door uw zorgverzekering voor een nieuwe prothese;
  • Het feit dat er door ons steeds gebruik wordt gemaakt van de meest actuele, innovatieve technieken;

Het laten maken van een frameprothese

Op het ogenblik dat u kiest voor een frameprothese is er sprake van een frame dat netjes op maat wordt gemaakt. Op dit frame zullen zowel de tanden als de kunsthars worden geplaatst. De kunsthars zal dan dienst doen als basis voor uw tanden. De kleur waar het tandvlees over beschikt zal er op haar beurt voor zorgen dat het geheel netjes op zal gaan in de rest van de mond. De combinatie die bestaat uit enerzijds de kunsthars en anderzijds de tanden zal bij elkaar worden gehouden door het overige gedeelte van het frame. De vorm waar deze over beschikt zorgt er voor dat ze op zeer eenvoudige wijze in de mond kan worden geplaatst. Daarnaast kan ze er ook zonder probleem weer uit worden gehaald. De keuze voor een frameprothese maakt het gebruik van een kroon, brug of implantaat in ieder geval volledig overbodig. Wilt u hier graag nog meer over te weten komen? Aarzel dan niet langer en maak snel een afspraak met ons voor uw intakegesprek!

Wij zijn aangesloten bij:

knmt-logo

Neem eenvoudig contact op