Chirurgie

U bent bij onze praktijk in Amsterdam Noord eveneens aan het juiste adres voor verschillende chirurgische ingrepen. Op het ogenblik dat u op zoek bent naar oplossingen op vlak van chirurgie spreekt het voor zich dat u daarvoor een beroep zult willen doen op een ervaren specialist. Deze zijn bij ons absoluut voor handen. Afhankelijk van het soort chirurgie welke dient te worden uitgevoerd hebben wij verschillende specialisten in dienst die dit voor u kunnen realiseren. Op deze pagina stellen we alvast enkele mogelijke ingrepen aan u voor.

tanden bleken bij tandartspraktijk Dent Xperts Amsterdam

Het plaatsen van implantaten

Op het ogenblik dat u geconfronteerd wordt met één of meerdere ontbrekende tanden en / of kiezen is het mogelijk om deze te laten vervangen door implantaten. Het plaatsen van een dergelijke kunstwortel kan in de praktijk een uitstekende oplossing betekenen. Op deze kunstwortels kunnen vervolgens bruggen of kronen worden geplaatst. Sterker nog, u kunt er zelfs een volledig gebit op bevestigen. Tijdens het uitvoeren van een dergelijke behandeling hoeft u door de uitstekende (plaatselijke) verdoving die wordt toegepast niet te vrezen voor pijn. Ook na afloop van de plaatsing van de implantaten zult u doorgaans geen pijn ervaren.

U dient er wel rekening mee te houden dat het plaatsen van een definitieve prothese, brug of kroon niet meteen kan gebeuren. Voordat dit kan worden gerealiseerd verstrijken er doorgaans wel een aantal maanden. Dit is nodig om het kaakbot de mogelijkheid te bieden om het implantaat vast te laten groeien. Welke periode er hiervoor precies is vereist is steeds afhankelijk van de positie van het implantaat in de kaak evenals van de kwaliteit waar het kaakbot over beschikt.

Het verwijderen van verstandskiezen

Een niet onbelangrijk onderdeel van tandheelkundige chirurgie heeft betrekking op het verwijderen van de zogenaamde verstandskiezen. In de praktijk wordt er veelal voor gekozen om de patiënt door te verwijzen naar een kaakchirurg. Een belangrijk aspect om op dit vlak rekening mee te houden heeft betrekking tot de toegankelijkheid van de verstandskies. Zit deze bijvoorbeeld netjes klaar om getrokken te worden of zit de verstandskies verkeerd waardoor een meer complexe ingreep dient te worden uitgevoerd? Door middel van een röntgenfoto kan er worden bepaald hoe eenvoudig de verstandskies kan worden verwijderd.

Apexresecties of wortelpuntbehandelingen

Het komt vaak voor dat er aan de punt van de wortel van uw tand of kies sprake is van een ontsteking. Op het ogenblik dat een kies of tand in een dergelijke situatie gered moet worden kan er voor worden gekozen om een wortelpuntbehandeling uit te laten voeren. Het kan echter ook gebeuren dat een dergelijke behandeling niet meer mogelijk is. In deze situatie zal er moeten worden gekozen voor het uitvoeren van een zogenaamde ‘apexresectie’. Bij deze vorm van chirurgie zal er onder verdoving een klein sneetje worden gemaakt in het tandvlees. Vanaf de onderkant wordt er vervolgens een klein stuk van de wortel verwijderd. Dit gebeurt uiteraard in combinatie met het ontstoken weefsel.

Wanneer bovenstaande heeft plaatsgevonden zal er een kleine restauratie worden uitgevoerd in de wortel van de tand of de kies in kwestie. Dit alles gebeurt in de praktijk met een uitmuntende precisie. Omwille van deze reden wordt er altijd voor het uitvoeren van een dergelijke vorm van chirurgie gebruik gemaakt van een microscoop.

Flapoperaties

Wanneer u informatie opzoekt over chirurgie aan de tanden zult u eveneens in aanraking komen met zogenaamde ‘flapoperaties’. In bepaalde gevallen is het na een uitgebreide behandeling bij een mondhygiënist vereist om de tandwortels evenals het kaakbot nog eens extra grondig schoon te maken. Dit is in de praktijk bijvoorbeeld vaak het geval bij meerwortelige elementen. Afhankelijk van de complexiteit van de flapoperatie is het mogelijk dat u hiervoor zult worden doorverwezen naar een parodontoloog.

Wij zijn aangesloten bij:

knmt-logo

Neem eenvoudig contact op